16 maj 2021
16:00

Säters IF FK P19

Referat: Gustafs GoIF P19 - Säters IF FK P19

Det var två rejält spelsugna lag som klev in på Morbyvallens klargröna konstgräsmatta på söndagseftermiddagen. Efter en trevande inledning tog hemmalaget tag i taktpinnen och styrde det mesta av spelet. Målchanser skapades som motståndarmålvakten räddade med fler klassräddningar. Eftersom det var första matchen på länge luftades många spelare. Efter 30 minuter så hade åtta byten genomförts. Bytena gjorde så att bortalaget kom till ett par avslut men de avvärjdes enkelt av Gustav Björk i målet. I den 38:e minuten lyckades hemmalaget välförtjänt ta ledningen efter flera farliga chanser. På en välslagen hörna av Casper Casserstedt lyckades Simon Ramberg trycka in 1-0. Med de siffrorna så avslutades första halvlek.
I paus ändrade Gustafs spelsystemet till en trebackslinje och flyttade upp en spelare som offensiv central mittfältare. En ändring som kräver mer av mittfältet i hemjobbet som flera spelare snart skulle bli varse. Systembytet bjöd in Säter som kvitterade till 1-1 redan efter den tredje minuten av andra halvleken.
Efter kvitteringen så skärpte hemmalaget till sig och jobbade tillbaka det fina spel som vi stundtals sett i första halvlek. I tionde minuten nickskarvade William Román bollen till Hampus Morelius som enkelt kunde rulla in 2-1 otagbart vid stolpen. Målet skapade trygghet för hemmalaget som fortsatte styra spelet och skapa chanser. I 21:a minuten av andra halvleken så kom även 3-1 av bara farten. Denna gång kom återigen Morelius i full fart mot mål och frispelade en ensam Douglas Dahlbäck som hade ett tomt mål att avsluta i. 3-1-målet skapade lite för mycket självförtroende och laget lyfte kanske för mycket offensivt. Säter tog chansen och reducerade till 3-2 endast två minuter senare. Matchen stod och vägde efter målet några minuter innan Gustafs återigen tog tag i taktpinnen och skapade ett spelmässigt övertag som höll i sig matchen ut. Spänningen avtog i 41:a minuten när Casper Casserstedt skapade ett läge som blev 4-2 på resultattavlan. Minuten senare gjorde William Román 5-2 och av bara farten gjorde han även 6-2 i sista minuten. Ett resultat som sett på hela matchen var rättvist men trots storseger så finns det en del att jobba vidare med. Luckor mellan försvar och mittfält behöver tätas och snacket på planen behöver höjas några nivåer! Kul att äntligen vara igång med matcher!